Torták készítése lépésről lépésre
Blog

Esküvői torta ostyapapír díszítéssel

Olyan esküvői torta készítését szeretném megmutatni nektek, ami könnyen kivitelezhető és ostyapapír díszítéssel készül.

Szükségünk lesz 20, 15, 10 cm átmérőjű és 10 cm magasra töltött tortákra. Legalább egy éjszakát hűtsük hűtőben, majd először morzsakabátot készítünk rá. Ez azt jelenti, hogy nagyon vékony rétegben átkenjük az oldalát és a tetejét vajkrémmel, ez egy olyan réteg ami megfogja a piskótamorzsákat és a következőnél szép tiszta lesz a vajkrémezés. Célszerű fém simítóval dolgozni, az élét a torta oldalához tartjuk, és forgó állványon a tortát forgatjuk, így nagyon szép sima felületet kapunk. Ezután visszatesszük a hűtőbe, majd dermedés után újra átkenjük ugyanezzel a technikával de most vastagabb vajkrém réteggel.

20-as virágdrótot vágjunk 4 felé, abból 3 db-ra kampót hajlítunk, majd lila virágmasszát helyezünk rá, a drótnál alul összedolgozzuk, így biztos nem csúszik majd le a virágközepünk. Ollóval tetszés szerint megcsipkedjük és száradni hagyjuk.

A szirmokhoz én egy lepkeszárny kiszúrót használtam sablonnak. Rajzoljuk körbe egy papíron, vágjuk ki, majd ezt a sablont rajzoljuk körbe az ehető ostyán. Egy sziromhoz kettő darabra lesz szükség, de minél több a szirom annál mutatósabb lesz majd a végeredmény.

24-es virágdrótot ötfelé vágunk, a szirmok közé ehető ragasztóval beragasztunk egy darabka drótot. Kevés ragasztót használjunk, vigyázzunk, hogy ne ázzon el az ostya. Nem kell sok száradás, akár rögtön fel is használható.

24-es drótokra pici bogyókat készítünk virágmasszából. A virágközéphez rögzítjük a szirmokat fehér virágszalaggal, nyolc szirom már mutatós lehet. Lila airbrush festékkel megszínezzük, ha nincs festékszórónk akkor lehet porfestéket is használni, csak akkor még az összekötözés előtt egyesével fessük meg. A bogyókat is csokrokba kötjük és ecsettel, ezüst lüszterfestékkel megfestjük, de a szárát és a papírt is, hogyha majd a tortába szúrjuk ezüst legyen az egész.

A tortákat leburkoljuk, míg az alsó résszel dolgozunk a többit tegyük hűtőbe. Ostyából egyforma csíkokat vágunk, de a hosszúsága egyezzen meg a torta magasságával, ostyaspray segítségével felhelyezzük sorban egymás mellé, hogy fedje egymást de a fele kifelé álljon. Ujjunkkal szépen megigazítjuk, ha körbeeértünk, lila színnel megfújjuk. Nagyon kell vigyázni mind a spray, mind a festék használatával, mert ha sok kerül az ostyára elázik, így hát óvatosan. Merevítjük, a két szint közé kartont teszünk és ráhelyezzük a következő szintet, aminek az egyik oldalát fújjuk csak színre, majd a helyére rakjuk a harmadik tortát is. A merevítést ne felejtsük el, fontos, mert így lesz szép tartása a tortánknak!

A felső részhez szatén szalagot teszünk és az alsó részt is középen átkötjük vele óvatosan, nagyon feldobja az egyébként is különleges hatású tortánkat. Tetszés szerint elhelyezzük a virágainkat, bogyókat. A kartont megtisztítjuk.

Természetesen lehet más színt is használni, igazodhatunk az esküvői dekorációhoz, csokorhoz, menyasszony kedvenc színéhez, a lényeg, hogy magukénak érezze az ifjú pár. Valamint egyedi, személyre szabott legyen, és az est fénypontjává váljon így a tortájuk!

Képek

© Tortadíszítés 2016 | Minden jog fenntartva. | Grafika és szerkesztés: Petit Typo